Om oss

Senter for eiendomsfag er en privateid undervisningsvirksomhet – stiftet i 1997 – med formål om å bidra til profesjonaliseringen av eiendomsyrker for privat, offentlig og ideell sektor.

Øystein Ringen-Vatnedalen →

Daglig leder og eier
Telefon: 90189777
oystein@eiendomsfag.noDaglig leder og eier
Telefon: 90189777
oystein@eiendomsfag.no

Øystein Ringen-Vatnedalen

Øystein Ringen-Vatnedalen er gründeren og eieren av Senter for eiendomsfag. Han nås på 90189777.

Øystein har eiendomsfaglig yrkespraksis fra Block Watne, Forsvarsbygg, Skifte Eiendom og Skanska Bolig, hovedsakelig med større eiendomsprosjekter i tidlig fase av et utviklingsløp. Han har også vært fagsjef i Tekna Samfunnsutviklerne, samt initiativtaker til og utgiver av fagtidsskriftet Eiendomsutvikleren.

I 2009 var han initiativtaker til og medredaktør for fagboken Eiendomsutvikling i tidlig fase: Erverv, stiftelse og utnyttelse av eiendom til bygging og byutvikling, sammen med professor August E. Røsnes. Boken benyttes som lærebok ved flere akademiske institusjoner. I 2018 var han og professor August E. Røsnes initiativtakere til og redaktører for fagboken Eiendom og eierskap: Om forståelsen av fast eiendom og dens betydning i verdiskaping og samfunnsbygging. Boken er utgitt av Universitetsforlaget. I finanstidsskriftet Kapital har Øystein også vært fast gjestekommentator i spalten KapiTalt, hvor han har skrevet mye om hva som skal til for å lykkes med eiendoms- og byutvikling – se også Eiendomsfag-bloggen. I 2021 har Øystein gitt ut fagboken Eiendomsinvesteringer fra A til Å på Hegnar Forlag.

Av utdanningsbakgrunn har Øystein en femårig Master of Science (jordskiftekandidat) fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet  samt en Executive MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges Handelshøyskole. Han har også studert byplanlegging ved California Polytechnic State University i USA.

Øystein bruker en del av fritiden sin som frivillig, talsperson og opplæringsansvarlig i Røde Kors sitt samtaletilbud (telefon, chat, mail) for barn og unge opp til 18 år. Han er også klokke- og kunstinteressert, der deler av det sistnevnte også kan sees i vårt undervisningssenter.

Even Stenvaag Leira →

Programdirektør
Telefon: 90887758
even@eiendomsfag.noProgramdirektør
Telefon: 90887758
even@eiendomsfag.no

Even Stenvaag Leira

Even Stenvaag Leira er Programdirektør, med ansvar for senterets kompetanse- og utdanningsprogrammer. Han nås på 90887758.

Programdirektøren har ansvar for å lede og videreutvikle senterets utdanningsprofil, i tråd med selskapets visjon om å være eiendomssektorens kunnskapshjem. Programdirektøren er fast medlem av senterets fagråd, som består av ledere og direktører i eiendomsbransjen.

Even kommer fra stillingen som Prosjektdirektør i GK Norge, og han har til sammen nærmere 10 år i ulike fagselskap i GK Gruppen. Even har også jobbet 10 år i Moelven-konsernet. Han har bred ledererfaring fra entreprenørfirmaer, eiendomsselskap samt sentral utdanning. Han har vært selskapsleder og sittet i ulike ledergrupper med ansvar for etablering, endring og ledelse av både selskap, avdelinger og prosjekter. Even har også ulike styreverv i bransjeorganisasjoner og i selskaper, samt hatt rolle som rådsmedlem i ulike fagråd og forsknings- og utviklingsprosjekter på nasjonalt og skandinavisk nivå.

Even er utdannet ingeniør innenfor byggetekniske fag, han har utdanningsprogram på masternivå innen innovasjon og ledelse. Videre er han også utdannet pedagog fra OsloMet og har vært studieleder innenfor Klima, energi og miljøfag på Fagskolen i Oslo og Akershus.

Ut over jobb er Even en sosial person hvor fritiden går med til familie, venner, hus og hytte. I tillegg brukes fritid på fotball, der han fortsatt er aktiv og interessert. Ønsker å fremstå som en «handy-man» og elsker å gjennomføre mindre bygge- eller eiendomsprosjekt i egen regi.

Marie Olafsen →

Innholdsprodusent og grafisk designer
Telefon: 97571026
marie@eiendomsfag.noInnholdsprodusent og grafisk designer
Telefon: 97571026
marie@eiendomsfag.no

Marie Olafsen

Marie Olafsen er Innholdsprodusent & grafisk designer hos Senter for eiendomsfag.  Hun produserer medierelatert innhold som blant annet film, foto og grafisk.

Hun har en bachelor utdannelse i digital medieproduksjon ved Høgskolen i Innlandet. Tidligere har hun jobbet som digital innholdsprodusent, fotograf, videograf og holdt en rekke kurs innen foto, film, redigering og publisering.

Med et smittende humør, nysgjerrighet og kreativitet passer Marie godt inn i vårt team.

På fritiden bruker hun mye tid med familie og venner, hun har også en interesse for matlaging og interiør.

Bente Thorkildsen →

Vertskapsansvarlig
Telefon: 90513313
bente@eiendomsfag.noVertskapsansvarlig
Telefon: 90513313
bente@eiendomsfag.no

Bente Thorkildsen

Bente er vertskapsansvarlig i Senter for eiendomsfag. Hun sørger for at alle besøkende blir tatt godt vare på og får en behagelig opplevelse i våre lokaler.

Hun er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole. Tidligere har hun jobbet som daglig leder i egen familieeid virksomhet, med ansvar for drift, innkjøp, markedsføring og salg. Hun har også sittet i styret for en tilhørende bransjeorganisasjon. Bente har som styreleder i tomtesameier også erfaring med salg av eiendom.

På fritiden liker Bente å være med familie og venner, å gå i fjellet og på ski samt å padle kajakk.

Henrik Strømme →

Salgsansvarlig
Telefon: 41445000
henrik@eiendomsfag.noSalgsansvarlig
Telefon: 41445000
henrik@eiendomsfag.no

Henrik Strømme

Henrik Strømme er salgsansvarlig hos Senter for eiendomsfag, hvor han følger opp våre kunder over telefon, mail og i møter. Henrik har fire års erfaring med salg, innen telekom og markedsføring i Oslo. Han har de siste årene jobbet i B2B-markedet, og har oppnådd gode resultater gjennom åpenhet, engasjement og pågangsmot.

Henrik er en person som oppfattes som blid og strukturert, og han setter pris på å ha et godt arbeidsmiljø med sine kollegaer. På fritiden er han opptatt av å være med kjæreste, familie og venner. Han er også glad i å trene på treningssenter.

Ta gjerne kontakt med Henrik for en samtale om dine kompetansebehov!

Åsa Holsen Fosmark →

Researchansvarlig
Telefon: 48175859
asa@eiendomsfag.noResearchansvarlig
Telefon: 48175859
asa@eiendomsfag.no

Åsa Holsen Fosmark

Åsa er femteårsstudent ved NMBU, hvor hun studerer by- og regionplanlegging. Som deltidsansatt foretar hun en større kartleggingsoppgave for senteret, som vil gi oss bedre oversikt over vårt marked og forhåpentligvis også nye muligheter til å bidra med det vi kan i forhold til profesjonalisering av eiendomsyrker.

Åsa er en kreativ person, en ivrig strikker og lærer seg for tiden å sy. Ellers er hun glad i å tilbringe tid med venner og familie, og bruker mye tid på konsert- og musikkopplevelser i godt selskap.

Johan Hille-Dahl →

Salgsansvarlig
Telefon: 90287666
johan@eiendomsfag.noSalgsansvarlig
Telefon: 90287666
johan@eiendomsfag.no

Johan Hille-Dahl

Johan er salgsansvarlig hos Senter for eiendomsfag, hvor han følger opp våre kunder over telefon, mail og i møter.

Han har en Master i eiendomsutvikling fra NMBU. Tidligere har han jobbet med grunnerverv og eiendomsforvaltning, samt salg for en service- og interesseorganisasjon.

Johan er positiv og omgjengelig, og setter pris på et godt arbeidsmiljø med sine kollegaer. På fritiden er han opptatt av å være med familie, venner og kjæreste. Han er også glad i trening.

Ta gjerne kontakt med Johan for en samtale om dine kompetansebehov!

Shahzad Abid →

Interim salgsleder
Telefon: 90599978
shahzad@eiendomsfag.noInterim salgsleder
Telefon: 90599978
shahzad@eiendomsfag.no

Shahzad Abid

Shahzad har 24 års erfaring som leder, konsulent og styremedlem i norske og internasjonale virksomheter. Han har i 2022 bistått senteret i utvikling av salgs- og markedsstrategi, rekruttering av kundeansvarlige, implementering av CRM-system og videreutviklet senterets fokus på å skape de gode kundeopplevelsene. Abid er også styremedlem i NRK.

Juan David Alexander Myrann →

Prosjektleder
Telefon: 93299454
david@eiendomsbransjen.noProsjektleder
Telefon: 93299454
david@eiendomsbransjen.no

Juan David Alexander Myrann

David er prosjektleder for senterets kunnskapskampanje om eiendomsyrker og karrieremuligheter i eiendom. Kampanjen kan sees på www.eiendomsbransjen.no.

I tillegg til denne rollen er David også gründer av og medeier i Evergreen Coliving, som ble etablert i 2020. Av tidligere yrkespraksis har han vært investeringssjef i Norske Helsehus, eiendomsforvalter i Obligo Investment Management, økonomisjef i Skolt Holding, finansanalytiker/controller i Hansa Property Group, transaksjonsansvarlig i Aberdeen Property Investors, analytiker/verdivurderer i Colliers International og analytiker i Bulk Eiendom.

Av utdannelse har David en Master of Science i eiendomsinvesteringer fra Sir John Cass Business School i London fra 2004-2005. Videre har han en Bachelor i Business Administration fra European Business School I Barcelona fra 2003-2004.

Han har tidligere vært Prospera pro bono-konsulent, og har hjulpet ideelle organisasjoner og sosiale entreprenører med å lykkes. Han har også vært mentor for ungdom som ønsker å lære mer om forretninger og gründerskap, samt mentor for unge førstegenerasjons innvandrere som ønsker å starte egen bedrift i Norge.

Privat liker han å være mye på hytta ved Hankø, hvor batteriene lades opp. Han er også glad i å reise, og er vin- og matinteressert. David er også glad i å lære nye ting, liker å være sosial og ta vare på de mennesker han møter på sin vei.

Tobias Korsbäck →

Fullstack utviklerFullstack utvikler

Tobias Korsbäck

Nettverksfasilitatorer →

Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene.Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene.

Nettverksfasilitatorer

Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene. Bli kjent med våre nettverksfasilitatorer.

 • Stig L. Bech, partner i Wiersholm Advokatfirma.
 • Anne Sofie Bjørkholt, partner og leder av eiendomsavdelingen i Advokatfirmaet BAHR.
 • Eva Hagen, partner i og leder av eiendomsavdelingen Advokatfirmaet Ræder.
 • Terje Johansen Ermesjø, daglig leder i Ermesjø Eiendom.
 • Erling Dokk Holm, førsteamanuensis og forsker ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
 • Roar Smelhus, daglig leder i 6C ST.
 • Øivind Breen, daglig leder i Breen.as.
 • Gunnar Ridderström, , fagekspert i Norconsult og førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
 • Kristian Thaysen, Managing Partner og grunnlegger av rådgivningsselskapet Agenda Risk.
 • Martine Karlsen Brustad, advokat og senior manager i Advokatfirmaet PwC.
 • Øystein Myre Bremset, partner i Grette.
 • Elin Mack Løvdal, partner i Advokatfirmaet CLP.
 • Knut Prestvik, partner i Kluge Advokatfirma.
 • Siri Merethe Rønning, senioradvokat i Simonsen Vogt Wiig i Trondheim.
 • Nancy Jøssang, adm. direktør og partner i Opus Bergen.
 • Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.
 • Kristin Fagerhaug, direktør i HRP.
 • Sverre Nagell Bjordal, eier av Nagell P3M.
 • Line Herdal, advokat og direktør i Advokatfirmaet PwC.
 • Anett Andreassen, strategisk rådgiver innen bærekraft og digitalisering
 • Johan Berg-Svendsen, daglig leder i Veridian Analyse
 • Mona Ingebrigtsen, tidligere adm. direktør i Oslo Areal
 • Rolf Thorsen, adm. direktør i Polaris Eiendom

Fagrådet →

Senteret har etablert et uavhengig fagråd, bestående av ledende fagpersoner i fri stilling.Senteret har etablert et uavhengig fagråd, bestående av ledende fagpersoner i fri stilling.

Fagrådet

Senter for eiendomsfag har utnevnt følgende ledere i eiendomssektoren til å utgjøre vårt fagråd for perioden 2023-2025:

 • Ole Petter Bjørseth, adm. direktør i R. Kjeldsberg
 • Enza Sundbye, direktør for kjøpesentre i Storebrand Asset Management
 • Ellen Solberg, adm. direktør i Selvaag Utleiebolig
 • Bente Bømark Hanssen, divisjonsdirektør i Oslobygg KF
 • Albregt Moltumyr, teknisk direktør i Malling & Co Forvaltning
 • Erling Langeland, adm. direktør i Oxer Eiendom
 • Annette Hofgaard, konserndirektør Eiendom i Olav Thon Gruppen

Fagrådet er et uavhengig organ, som utgjør senterets sounding board for konkrete idéer og utviklingsretninger for eiendomsbransjens kompetansesenter. Rådet ledes av Even Leira, programdirektør i Senter for eiendomsfag.

Senter for eiendomsfag er den ledende etterutdanningsaktøren for eiendomsorganisasjoner i Norge. Senteret tilbyr bransjeutdanning i form av kompetansegivende etterutdanning innen eiendomsfaglige emner, hvor vi henter lærekrefter fra de fremste kunnskapsmiljøene i eiendomssektoren.

I tillegg er senteret fasilitator for et tyvetalls leder- og spesialistnettverk rundt om i landet, der kunnskapsdeling og erfaringsutveksling står sentralt. Sjekk gjerne ut Eiendomsfag-bloggen samt våre bøker om eiendom.

Senterets kunder er i all hovedsak yrkesaktive utøvere innen eiendom, som gjennomfører sine kompetanseløft på deltid – i form av samlingsbaserte moduler og kurs.

Vi skreddersyr gjerne kompetanseløft for din organisasjon. Ta gjerne kontakt med oss direkte gjennom e-post eller telefonnummer til våre ansatte. Vi forteller deg gjerne også om hva din virksomhet kan oppnå ved å bli støttespiller for senteret.

Vår visjon

Senter for eiendomsfag skal være det foretrukne undervisnings- og utdanningsmiljøet for praktikere som arbeider i eiendomssektoren, med ambisjoner om å bidra aktivt i bransje- og profesjonsutviklingen for denne sektoren bl.a. slik:

 • Vi skal identifisere kritiske kunnskapshull for sektoren og for dens aktører, og i samarbeid med fremragende kompetansemiljøer sørge for å etablere tilbud som dekker disse hullene.
 • Vi skal organisere eiendomsfaglig kompetanse i en helhetlig, organisatorisk sammenheng – med faglig dybde så vel som bredde – der kunnskapsmedarbeidere langt på vei kan skreddersy sin egen spesialkompetanse og videreutvikle sin faglige ryggrad.
 • Våre kunnskapstilbud skal utgjøre et attraktivt supplement til både tradisjonell akademia og bedriftsintern opplæring.

Vår metode

Som kompetanseformidler er vi særlig opptatt av fire suksesskriterier i vår undervisning:

 • Kvalitet, forstått slik at den som underviser evner å formidle til dels komplisert faginnhold for deg, med innlevelse og engasjement – i et format som egner seg for læring.
 • Læringsutbytte, forstått slik at du som deltaker reelt skal lære noe nytt, og også sitte igjen med materiell som har verdi for deg i ettertid.
 • Skreddersøm, forstått slik at din etterutdanning kan tilpasses dine behov, og sømløst følge din videre eiendomskarriere.
 • Fleksibilitet, forstått slik at du kan gjennomføre din kompetanseheving på deltid, ved siden av full jobb.

Samlet utgjør dette selve fundamentet for vår undervisningsstrategi, og er førende for de valg vi gjør.

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul

Støttespillere