Om oss

Senter for eiendomsfag er en privateid undervisningsvirksomhet – stiftet i 1997 – med formål om å bidra til profesjonaliseringen av eiendomsyrker for privat, offentlig og ideell sektor.

Øystein Ringen-Vatnedalen →

Daglig leder og eier
Telefon: 90189777
oystein@eiendomsfag.noDaglig leder og eier
Telefon: 90189777
oystein@eiendomsfag.no

Øystein Ringen-Vatnedalen

Øystein Ringen-Vatnedalen er gründeren og eieren av Senter for eiendomsfag. Han nås på 90189777.

Øystein har eiendomsfaglig yrkespraksis fra Block Watne, Forsvarsbygg, Skifte Eiendom og Skanska Bolig, hovedsakelig med større eiendomsprosjekter i tidlig fase av et utviklingsløp. Han har også vært fagsjef i Tekna Samfunnsutviklerne, samt initiativtaker til og utgiver av fagtidsskriftet Eiendomsutvikleren.

I 2009 var han initiativtaker til og medredaktør for fagboken Eiendomsutvikling i tidlig fase: Erverv, stiftelse og utnyttelse av eiendom til bygging og byutvikling, sammen med professor August E. Røsnes. Boken benyttes som lærebok ved flere akademiske institusjoner. I 2018 var han og professor August E. Røsnes initiativtakere til og redaktører for fagboken Eiendom og eierskap: Om forståelsen av fast eiendom og dens betydning i verdiskaping og samfunnsbygging. Boken er utgitt av Universitetsforlaget. I finanstidsskriftet Kapital er Øystein fast gjestekommentator i spalten KapiTalt, hvor han skriver om hva som skal til for å lykkes med eiendoms- og byutvikling – se også Eiendomsfag-bloggen. I 2021 har Øystein gitt ut fagboken Eiendomsinvesteringer fra A til Å på Hegnar Forlag.

Av utdanningsbakgrunn har Øystein en femårig Master of Science (jordskiftekandidat) fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet  samt en Executive Master of Business Administration i økonomisk styring og ledelse fra Norges Handelshøyskole. Han har også studert byplanlegging ved California Polytechnic State University i USA.

Øystein bruker en del av fritiden sin som frivillig i Røde Kors sitt samtaletilbud (telefon, chat, mail) for barn og unge opp til 18 år. Han er også klokke- og kunstinteressert, der deler av det sistnevnte også kan sees i vårt undervisningssenter.

Even Stenvaag Leira →

Programdirektør
Telefon: 90887758
even@eiendomsfag.noProgramdirektør
Telefon: 90887758
even@eiendomsfag.no

Even Stenvaag Leira

Even Stenvaag Leira er Programdirektør, med ansvar for senterets kompetanse- og utdanningsprogrammer. Han nås på 90887758.

Programdirektøren har ansvar for å lede og videreutvikle senterets utdanningsprofil, i tråd med selskapets visjon om å være eiendomssektorens kunnskapshjem. Programdirektøren er fast medlem av senterets fagråd, som består av ledere og direktører i eiendomsbransjen.

Even kommer fra stillingen som Prosjektdirektør i GK Norge, og han har til sammen nærmere 10 år i ulike fagselskap i GK Gruppen. Even har også jobbet 10 år i Moelven-konsernet. Han har bred ledererfaring fra entreprenørfirmaer, eiendomsselskap samt sentral utdanning. Han har vært selskapsleder og sittet i ulike ledergrupper med ansvar for etablering, endring og ledelse av både selskap, avdelinger og prosjekter. Even har også ulike styreverv i bransjeorganisasjoner og i selskaper, samt hatt rolle som rådsmedlem i ulike fagråd og forsknings- og utviklingsprosjekter på nasjonalt og skandinavisk nivå.

Even er utdannet ingeniør innenfor byggetekniske fag, han har utdanningsprogram på masternivå innen innovasjon og ledelse. Videre er han også utdannet pedagog fra OsloMet og har vært studieleder innenfor Klima, energi og miljøfag på Fagskolen i Oslo og Akershus.

Ut over jobb er Even en sosial person hvor fritiden går med til familie, venner, hus og hytte. I tillegg brukes fritid på fotball, der han fortsatt er aktiv og interessert. Ønsker å fremstå som en «handy-man» og elsker å gjennomføre mindre bygge- eller eiendomsprosjekt i egen regi.

Eline Høyte →

Salgs- og markedssjefSalgs- og markedssjef

Eline Høyte

Eline Høyte er salgs- og markedssjef i Senter for eiendomsfag, med ansvar for salg og marked.

Av utdanningbakgrunn har Eline bred kompetanse og erfaring fra eiendomsrelaterte virksomheter. Hun har eiendomsfaglig- og markedsføring utdanning på Bachelornivå, og har tidligere jobbet for Utleiemegleren, DNB Eiendom og JM Norge. Høsten 2021 startet hun på Executive masterprogrammet med PR ledelse og strategisk kommunikasjon på Handelshøyskolen BI.

Hun har et positivt og kreativt hode, hvor markedsføring, salg og digitalisering går hånd i hånd. Fritiden sin liker hun å bruke på yoga, ridning og lese bøker.

Marie Olafsen →

Innholdsprodusent og grafisk designer
Telefon: 97571026
marie@eiendomsfag.noInnholdsprodusent og grafisk designer
Telefon: 97571026
marie@eiendomsfag.no

Marie Olafsen

Marie Olafsen er Innholdsprodusent & grafisk designer hos Senter for eiendomsfag.  Hun produserer medierelatert innhold som blant annet film, foto og grafisk.

Hun har en bachelor utdannelse i digital medieproduksjon ved Høgskolen i Innlandet. Tidligere har hun jobbet som digital innholdsprodusent, fotograf, videograf og holdt en rekke kurs innen foto, film, redigering og publisering.

Med et smittende humør, nysgjerrighet og kreativitet passer Marie godt inn i vårt team.

På fritiden bruker hun mye tid med familie og venner, hun har også en interesse for matlaging og interiør.

Bente Thorkildsen →

Vertskapsansvarlig
Telefon: 90513313
post@eiendomsfag.noVertskapsansvarlig
Telefon: 90513313
post@eiendomsfag.no

Bente Thorkildsen

Bente er vertskapsansvarlig i Senter for eiendomsfag.

Hun er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole. Tidligere har hun jobbet som daglig leder i egen familieeid virksomhet, med ansvar for drift, innkjøp, markedsføring og salg. Hun har også sittet i styret for en tilhørende bransjeorganisasjon. Bente har som styreleder i tomtesameier også erfaring med salg av eiendom.

På fritiden liker Bente å være med familie og venner, å gå i fjellet og på ski samt å padle kajakk.

Nettverksfasilitatorer →

Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene.Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene.

Nettverksfasilitatorer

Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene. Bli kjent med våre nettverksfasilitatorer.

 • Stig L. Bech, partner i Wiersholm Advokatfirma.
 • Anne Sofie Bjørkholt, partner og leder av eiendomsavdelingen i Advokatfirmaet BAHR.
 • Eva Hagen, partner i og leder av eiendomsavdelingen Advokatfirmaet Ræder.
 • Terje Johansen Ermesjø, daglig leder i Ermesjø Eiendom.
 • Erling Dokk Holm, førsteamanuensis og forsker ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
 • Roar Smelhus, daglig leder i 6C ST.
 • Øivind Breen, daglig leder i Breen.as.
 • Gunnar Ridderström, , fagekspert i Norconsult og førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
 • Kristian Thaysen, Managing Partner og grunnlegger av rådgivningsselskapet Agenda Risk.
 • Martine Karlsen Brustad, advokat og senior manager i Advokatfirmaet PwC.
 • Øystein Myre Bremset, partner i Grette.
 • Elin Mack Løvdal, partner i Advokatfirmaet CLP.
 • Knut Prestvik, partner i Kluge Advokatfirma.
 • Siri Merethe Rønning, senioradvokat i Simonsen Vogt Wiig i Trondheim.
 • Nancy Jøssang, adm. direktør og partner i Opus Bergen.
 • Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.
 • Kristin Fagerhaug, direktør i HRP.
 • Sverre Nagell Bjordal, eier av Nagell P3M.
 • Line Herdal, advokat og direktør i Advokatfirmaet PwC.
 • Anett Andreassen, strategisk rådgiver innen bærekraft og digitalisering

Fagrådet →

Senteret har etablert et uavhengig fagråd, bestående av ledende fagpersoner i fri stilling.Senteret har etablert et uavhengig fagråd, bestående av ledende fagpersoner i fri stilling.

Fagrådet

Senter for eiendomsfag arbeider for å fremme kompetanse, seriøsitet og synlighet blant eiendomsaktører i privat, offentlig og ideell sektor.

Senteret har etablert et uavhengig fagråd bestående av ledende fagpersoner i fri stilling, som utgjør senterets sounding board  for  konkrete idéer og utviklingsretninger for eiendomsbransjens kompetansesenter.

Vi har gleden av å presentere senterets nye fagråd for perioden 2021-2022:

 • Truls Nergaard, leder for eiendom i Storebrand Asset Management
 • Mona Aarebrot, direktør for marked og drift i Aspelin Ramm Eiendom
 • Synnøve Lyssand Sandberg, adm. direktør i Skanska Commercial Development Norway
 • Emil Paaske, adm. direktør i Agate Utvikling
 • Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom
 • Kristine Hilberg, direktør for HR og organisasjon i Entra
 • Erlend K. Simonsen, direktør for innovasjon og digitalisering i DNB Næringseiendom
 • Ida Aal Gram, konserndirektør i AF Gruppen

Fagrådet ledes av Even Leira, programdirektør i Senter for eiendomsfag.

Senter for eiendomsfag tilbyr bransjeutdanning i form av kompetansegivende etterutdanning innen eiendomsfaglige emner, hvor vi henter lærekrefter fra de fremste kunnskapsmiljøene i eiendomssektoren.

I tillegg er senteret fasilitator for et tyvetalls leder- og spesialistnettverk rundt om i landet, der kunnskapsdeling og erfaringsutveksling står sentralt. Sjekk gjerne ut Eiendomsfag-bloggen samt våre bøker om eiendom.

Senterets kunder er i all hovedsak yrkesaktive utøvere innen eiendom, som gjennomfører sine kompetanseløft på deltid – i form av samlingsbaserte moduler og kurs.

Vi skreddersyr gjerne kompetanseløft for din organisasjon. Ta gjerne kontakt med oss direkte gjennom e-post eller telefonnummer til våre ansatte. Vi forteller deg gjerne også om hva din virksomhet kan oppnå ved å bli støttespiller for senteret.

Vår visjon

Senter for eiendomsfag skal være det foretrukne undervisnings- og utdanningsmiljøet for praktikere som arbeider i eiendomssektoren, med ambisjoner om å bidra aktivt i bransje- og profesjonsutviklingen for denne sektoren bl.a. slik:

 • Vi skal identifisere kritiske kunnskapshull for sektoren og for dens aktører, og i samarbeid med fremragende kompetansemiljøer sørge for å etablere tilbud som dekker disse hullene.
 • Vi skal organisere eiendomsfaglig kompetanse i en helhetlig, organisatorisk sammenheng – med faglig dybde så vel som bredde – der kunnskapsmedarbeidere langt på vei kan skreddersy sin egen spesialkompetanse og videreutvikle sin faglige ryggrad.
 • Våre kunnskapstilbud skal utgjøre et attraktivt supplement til både tradisjonell akademia og bedriftsintern opplæring.

Vår metode

Som kompetanseformidler er vi særlig opptatt av fire suksesskriterier i vår undervisning:

 • Kvalitet, forstått slik at den som underviser evner å formidle til dels komplisert faginnhold for deg, med innlevelse og engasjement – i et format som egner seg for læring.
 • Læringsutbytte, forstått slik at du som deltaker reelt skal lære noe nytt, og også sitte igjen med materiell som har verdi for deg i ettertid.
 • Skreddersøm, forstått slik at din etterutdanning kan tilpasses dine behov, og sømløst følge din videre eiendomskarriere.
 • Fleksibilitet, forstått slik at du kan gjennomføre din kompetanseheving på deltid, ved siden av full jobb.

Samlet utgjør dette selve fundamentet for vår undervisningsstrategi, og er førende for de valg vi gjør.

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul

Støttespillere