Om oss

Senter for eiendomsfag er en privateid undervisningsvirksomhet – stiftet i 1997 – med formål om å bidra til profesjonaliseringen av eiendomsyrker for privat, offentlig og ideell sektor.

Øystein Ringen-Vatnedalen →

Daglig leder og eier
Telefon: 90189777
oystein@eiendomsfag.noDaglig leder og eier
Telefon: 90189777
oystein@eiendomsfag.no

Øystein Ringen-Vatnedalen

Øystein Ringen-Vatnedalen er daglig leder og styreleder i Senter for eiendomsfag, samt eier av Eiendomsfag Gruppen. Han kan nås på 90189777.

Øystein holder en Master of Science i arealplanlegging fra NMBU i 1999 samt en Executive MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH i 2007. Han har også studert byplanlegging ved California Polytechnic State University i USA.

Av eiendomsfaglig yrkespraksis har han bakgrunn fra Forsvarsbygg, Skanska Bolig og Block Watne i perioden 1999 til 2007, som arealplanlegger og eiendomsutvikler. Her har han hovedsakelig med større eiendomsprosjekter i tidlig fase av et utviklingsløp. Han har også vært fagsjef i Tekna Samfunnsutviklerne, samt initiativtaker til og utgiver av fagtidsskriftet «Eiendomsutvikleren».

I 2009 var han initiativtaker til og medredaktør for fagboken «Eiendomsutvikling i tidlig fase: Erverv, stiftelse og utnyttelse av eiendom til bygging og byutvikling», sammen med professor August E. Røsnes. I 2018 var han og Røsnes også initiativtakere til og redaktører for fagboken «Eiendom og eierskap: Om forståelsen av fast eiendom og dens betydning i verdiskaping og samfunnsbygging». Boken er utgitt av Universitetsforlaget, og alle kapitlene er fagfellevurdert. I 2021 har Øystein gitt ut fagboken «Eiendomsinvesteringer fra A til Å» på Hegnar Forlag. Alle bøkene anvendes som lærebøker ved utdanningsinstitusjoner.

I finanstidsskriftet Kapital har Øystein også vært fast gjestekommentator i perioden 2017-2022, hvor han har skrevet mye om hva som skal til for å lykkes med eiendomsinvesteringer og byutvikling. Se også Eiendomsfag-bloggen, hvor du kan lese mange av disse.

Øystein bruker gjerne tid på å veilede Master- og PhD-studenter, som har ambisjoner om å bidra til forskning om eiendomsfaglige emner. Han er også ekstern sensor for masteroppgaver ved NMBU, særlig innen fagområdet eiendomsutvikling.

På fritiden er han frivillig, talsperson og opplæringsansvarlig i Røde Kors sitt samtaletilbud (telefon, chat, mail) for barn og unge opp til 18 år. Han er også klokke- og kunstinteressert, der deler av det sistnevnte også kan sees i vårt undervisningssenter.

Even Stenvaag Leira →

Programdirektør
Telefon: 90887758
even@eiendomsfag.noProgramdirektør
Telefon: 90887758
even@eiendomsfag.no

Even Stenvaag Leira

Even Stenvaag Leira er Programdirektør, med ansvar for senterets kompetanse- og utdanningsprogrammer. Han nås på 90887758.

Programdirektøren har ansvar for å lede og videreutvikle senterets utdanningsprofil, i tråd med selskapets visjon om å være eiendomssektorens kunnskapshjem. Programdirektøren er fast medlem av senterets fagråd, som består av ledere og direktører i eiendomsbransjen.

Even kommer fra stillingen som Prosjektdirektør i GK Norge, og han har til sammen nærmere 10 år i ulike fagselskap i GK Gruppen. Even har også jobbet 10 år i Moelven-konsernet. Han har bred ledererfaring fra entreprenørfirmaer, eiendomsselskap samt sentral utdanning. Han har vært selskapsleder og sittet i ulike ledergrupper med ansvar for etablering, endring og ledelse av både selskap, avdelinger og prosjekter. Even har også ulike styreverv i bransjeorganisasjoner og i selskaper, samt hatt rolle som rådsmedlem i ulike fagråd og forsknings- og utviklingsprosjekter på nasjonalt og skandinavisk nivå.

Even er utdannet ingeniør innenfor byggetekniske fag, han har utdanningsprogram på masternivå innen innovasjon og ledelse. Videre er han også utdannet pedagog fra OsloMet og har vært studieleder innenfor Klima, energi og miljøfag på Fagskolen i Oslo og Akershus.

Ut over jobb er Even en sosial person hvor fritiden går med til familie, venner, hus og hytte. I tillegg brukes fritid på fotball, der han fortsatt er aktiv og interessert. Ønsker å fremstå som en «handy-man» og elsker å gjennomføre mindre bygge- eller eiendomsprosjekt i egen regi.

Liv Anne Holst →

Salgs- og markedsdirektør
Telefon: 95044692
livanne@eiendomsfag.noSalgs- og markedsdirektør
Telefon: 95044692
livanne@eiendomsfag.no

Liv Anne Holst

Liv Anne Drangsland Holst er Salgs- og markedsdirektør i Senter for eiendomsfag, hvor hun har det kommersielle ansvaret for virksomheten og leder salgs- og markedsteamet. Liv Anne kan treffes på telefon 950 44 692.

Hun har mer enn 20 års ledererfaring innen salg, kundeservice, CRM og markedsføring, og har jobbet i ulike strategiske nøkkelroller i bl.a. DHL og Dun & Bradstreet. Videre har hun ssiden 2020 sittet i styret til børsnoterte Byggma ASA, som er én av Norges ledende byggevareleverandører.

Liv Anne er brennende opptatt av kundereisen, og av god og relevant kundedialog som tilfører verdi. Hun er både sosial og positivt engasjert i jobben, kundene og medarbeiderne hun jobber sammen med.

Utenfor arbeidstid er Liv Anne glad i musikk – hun synger i både soulband og i kor. Ellers tilbringer hun mye tid med venner og familie, leser gjerne en god bok, og elsker å oppdage nye steder.

Marie Olafsen →

Innholdsprodusent og grafisk designer
Telefon: 97571026
marie@eiendomsfag.noInnholdsprodusent og grafisk designer
Telefon: 97571026
marie@eiendomsfag.no

Marie Olafsen

Marie Olafsen er Innholdsprodusent & grafisk designer hos Senter for eiendomsfag.  Hun produserer medierelatert innhold som blant annet film, foto og grafisk.

Hun har en bachelor utdannelse i digital medieproduksjon ved Høgskolen i Innlandet. Tidligere har hun jobbet som digital innholdsprodusent, fotograf, videograf og holdt en rekke kurs innen foto, film, redigering og publisering.

Med et smittende humør, nysgjerrighet og kreativitet passer Marie godt inn i vårt team.

På fritiden bruker hun mye tid med familie og venner, hun har også en interesse for matlaging og interiør.

Bente Thorkildsen →

Vertskapsansvarlig
Telefon: 90513313
bente@eiendomsfag.noVertskapsansvarlig
Telefon: 90513313
bente@eiendomsfag.no

Bente Thorkildsen

Bente er vertskapsansvarlig i Senter for eiendomsfag. Hun sørger for at alle besøkende blir tatt godt vare på og får en behagelig opplevelse i våre lokaler.

Hun er utdannet Sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole. Tidligere har hun jobbet som daglig leder i egen familieeid virksomhet, med ansvar for drift, innkjøp, markedsføring og salg. Hun har også sittet i styret for en tilhørende bransjeorganisasjon. Bente har som styreleder i tomtesameier også erfaring med salg av eiendom.

På fritiden liker Bente å være med familie og venner, å gå i fjellet og på ski samt å padle kajakk.

Fredrik Andersen →

Salgssjef og leder for forretningsutvikling
Telefon: 90828883
fredrik@eiendomsfag.noSalgssjef og leder for forretningsutvikling
Telefon: 90828883
fredrik@eiendomsfag.no

Fredrik Andersen

Fredrik Andersen er salgssjef og leder for forretningsutvikling i Senter for eiendomsfag. Han har et brennende engasjement relatert til foredling og utvikling av kunderelasjoner, og er lidenskapelig opptatt av å legge til rette for gjensidig verdiskapning. Fredrik kan nås på telefon 90288883.

Fredrik har bred ledererfaring, og trives strategisk så vel som operasjonelt. Han har mer enn 12 års erfaring fra IT- og telekom-bransjen. De siste årene har Fredrik hatt en nøkkelrolle i Intendia-konsernet, med det overordnede kommersielle ansvaret for skolene NKI kompetanse og Fagskole.

Når Fredrik ikke er på kontoret, er han ofte å finne på fjellet, og gjerne et lite stykke unna sivilisasjonen. Familie og venner er en sentral del av livet, og med tenåringer i hus er det aldri kjedelig.

Øyvind Pedersen →

Salgssjef
Telefon: 94233560
oyvind@eiendomsfag.noSalgssjef
Telefon: 94233560
oyvind@eiendomsfag.no

Øyvind Pedersen

Øyvind Pedersen er Salgssjef i Senter for eiendomsfag, med hovedansvar for offentlig sektor. Øyvind kan nås på telefon 942 33 560. 

Han har 15 års erfaring innen B2B salg og markedsføring, prosjektledelse, kurs og opplæring. Øyvind har mange års erfaring som rådgiver innen annonsering og employer branding for noen av Norges største offentlige virksomheter. Han har hatt en rekke nøkkelposisjoner innen salg for blant annet FINN.no.  

Øyvind lever og ånder for den gode kunderelasjonen. Han trives best når han kan jobbe langsiktig med kunder, for felles utvikling og suksess.  

Privat tilbringer Øyvind mye tid sammen med familien, enten i skogen på sopptur eller i båten når være tillater det. 

Torill Bergseth →

Salgssjef
Telefon: 98204053
torill@eiendomsfag.noSalgssjef
Telefon: 98204053
torill@eiendomsfag.no

Torill Bergseth

Torill Bergseth er salgssjef i Senter for eiendomsfag, med ansvar for privat sektor. Torill har mer enn 30 års erfaring fra operativ og strategisk ledelse, innen salg, relasjonsbygging samt markedsføring. Hun har de siste 18 årene utviklet, solgt og gjennomført kurs og komplette utdanningsprogrammer for ulike bransjer i både privat og offentlig sektor. I tillegg har hun en bred administrativ erfaring og har arbeidet mye med salgsprosesser og kvalitetsforbedring på ulike nivåer.

Torill er engasjert,  blid og løsningsorientert – med sterkt fokus på kvalitet og kundens behov! På fritiden er hun glad i reising, fisking, interiør og å være mye sammen med familie og venner.

Joacim Bråten →

Interim salgsleder
Telefon: 45421980
joacim@eiendomsfag.noInterim salgsleder
Telefon: 45421980
joacim@eiendomsfag.no

Joacim Bråten

Joacim Bråthen har lang og bred erfaring innen salg, salgsledelse og forretningsutvikling. Med et godt øye for hvordan teknologien kan hjelpe oss til å jobbe smartere, mer effektivt og med høyere kvalitet, har han levert gode resultater. Joacim har jobbet i både store og små selskap med dette tidligere og brenner for gode kundereiser og fornøyde kunder.

Joacim skal videreutvikle CRM og salgsapparatet rundt. Målet er å skape tettere og mer personlig dialog med våre kunder slik at visjonen vår om å være det fortrukne undervisnings- og utdanningsmiljøet forsterkes ytterligere.

Joacim er en livlig person med mye kunnskap og er derfor et godt tilskudd til vårt team.

Terje Johansen Ermesjø →

Nettverksbygger (deltid)Nettverksbygger (deltid)

Terje Johansen Ermesjø

Terje Johansen Ermesjø har 15 års erfaring fra eiendomsbransjen, som økonomi- og finansdirektør i Höegh Eiendom og Vital Eiendom (DnB). Han har også jobbet over 10 år som konsulent, mange av disse med oppdrag for selskaper innen eiendomsbransjen, bl.a. Avantor, Fabritius Eiendom og Braathen Eiendom.

Terje har omfattende erfaring med kjøp og salg av eiendom, forhandlinger, finansiering, lønnsomhetsvurderinger, verdivurdering, økonomistyring, organisering av eiendomsvirksomhet samt skatt og avgift. Han har vært tungt involvert i store byutviklingsprosjekter som Hasle Linje i Oslo, Verket Moss og prosjekter innen alle eiendomssegmenter; bolig, forretning, lager, kontor og hotell.

Han har erfaring fra styrearbeid i selskaper med store og små utviklingsprosjekter og med betydelige bygge- og rehabiliteringsprosjekter. I dag driver og eier han Ermesjø Eiendom AS, hvor han jobber med egne eiendomsprosjekter, rådgivningsoppdrag og styreverv i eiendomsbedrifter. Han er bl.a. styremedlem i Pellerin AS i Tromsø og Scanrope Eiendom i Tønsberg – sistnevnte eid av Industrifinans og OBOS.

Tobias Korsbäck →

Fullstack utviklerFullstack utvikler

Tobias Korsbäck

Nettverksfasilitatorer →

Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene.Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene.

Nettverksfasilitatorer

Hver nettverksgruppe har en dedikert fasilitator, som har ansvar for planlegging og gjennomføring av samlingene. Bli kjent med våre nettverksfasilitatorer.

 • Stig L. Bech, partner i Wiersholm Advokatfirma.
 • Anne Sofie Bjørkholt, partner og leder av eiendomsavdelingen i Advokatfirmaet BAHR.
 • Eva Hagen, partner i og leder av eiendomsavdelingen Advokatfirmaet Ræder.
 • Terje Johansen Ermesjø, daglig leder i Ermesjø Eiendom.
 • Erling Dokk Holm, førsteamanuensis og forsker ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
 • Roar Smelhus, daglig leder i 6C ST.
 • Øivind Breen, daglig leder i Breen.as.
 • Gunnar Ridderström, , fagekspert i Norconsult og førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
 • Kristian Thaysen, Managing Partner og grunnlegger av rådgivningsselskapet Agenda Risk.
 • Martine Karlsen Brustad, advokat og senior manager i Advokatfirmaet PwC.
 • Øystein Myre Bremset, partner i Grette.
 • Elin Mack Løvdal, partner i Advokatfirmaet CLP.
 • Knut Prestvik, partner i Kluge Advokatfirma.
 • Siri Merethe Rønning, senioradvokat i Simonsen Vogt Wiig i Trondheim.
 • Nancy Jøssang, adm. direktør og partner i Opus Bergen.
 • Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.
 • Kristin Fagerhaug, direktør i HRP.
 • Sverre Nagell Bjordal, eier av Nagell P3M.
 • Line Herdal, advokat og direktør i Advokatfirmaet PwC.
 • Anett Andreassen, strategisk rådgiver innen bærekraft og digitalisering
 • Johan Berg-Svendsen, daglig leder i Veridian Analyse
 • Mona Ingebrigtsen, tidligere adm. direktør i Oslo Areal
 • Rolf Thorsen, adm. direktør i Polaris Eiendom

Fagrådet →

Senteret har etablert et uavhengig fagråd, bestående av ledende fagpersoner i fri stilling.Senteret har etablert et uavhengig fagråd, bestående av ledende fagpersoner i fri stilling.

Fagrådet

Senter for eiendomsfag har utnevnt følgende ledere i eiendomssektoren til å utgjøre vårt fagråd for perioden 2023-2025:

 • Ole Petter Bjørseth, adm. direktør i R. Kjeldsberg
 • Enza Sundbye, direktør for kjøpesentre i Storebrand Asset Management
 • Ellen Solberg, adm. direktør i Selvaag Utleiebolig
 • Albregt Moltumyr, teknisk direktør i Malling & Co Forvaltning
 • Erling Langeland, adm. direktør i Oxer Eiendom
 • Annette Hofgaard, konserndirektør Eiendom i Olav Thon Gruppen

Fagrådet er et uavhengig organ, som utgjør senterets sounding board for konkrete idéer og utviklingsretninger for eiendomsbransjens kompetansesenter. Rådet ledes av Even Leira, programdirektør i Senter for eiendomsfag.

Senter for eiendomsfag er det ledende etterutdanningsmiljøet for eiendomsorganisasjoner i Norge. Senteret tilbyr kompetansegivende etterutdanning og formidling av beste praksis innen eiendomsfagene.

Vårt faglige økosystem har et nasjonalt nedslagsfelt, med en pedagogisk tilnærming til bransjenær kompetanseheving for praktikere – i en reklamefri sone.

Ved hjelp av fremragende lærekrefter og vår egen stab med både eiendoms- og ledererfaring, bidrar vi daglig til profesjonalisering av eiendomssektoren.

Vår ambisjon som nasjonalt kompetansesenter er å heve våre kunders eiendoms- og bestillerkompetanse, løfte eiendomskarrierer og bidra til stolthet i eiendomsyrker.

Integrert i all vår undervisning ligger en sunn omtanke for den triple bunnlinjen (People, Planet & Profit), som er den eneste eierstrategien som fungerer for fremtiden.

Hos oss finner du de beste faglige møteplassene for eiendom – på tvers av sektorer; med både bredde- og dybdeinnsikt, dedikerte leder- og spesialistnettverk, fleksible læringsformer og effektiv nettverksbygging.

Vi tilrettelegger også for fysiske og digitale bedriftsinterne programmer, med skreddersøm, fasilitering og kompetansetester. Vi anbefaler også en titt på Eiendomsfag-bloggen, vår faglitteratur samt våre e-læringstilbud.

Fagrådet

Fagrådet er et uavhengig organ, som utgjør senterets sounding board for konkrete idéer og utviklingsretninger for eiendomsbransjens kompetansesenter. Rådet ledes av Even Leira, programdirektør i Senter for eiendomsfag.

Senter for eiendomsfag har utnevnt følgende ledere i eiendomssektoren til å utgjøre vårt fagråd for perioden 2023-2025:

 • Ole Petter Bjørseth, adm. direktør i R. Kjeldsberg
 • Enza Sundbye, direktør for kjøpesentre i Storebrand Asset Management
 • Ellen Solberg, adm. direktør i Selvaag Utleiebolig
 • Bente Bømark Hanssen, divisjonsdirektør i Oslobygg KF
 • Albregt Moltumyr, teknisk direktør i Malling & Co Forvaltning
 • Erling Langeland, adm. direktør i Oxer Eiendom
 • Annette Hofgaard, konserndirektør Eiendom i Olav Thon Gruppen

Vår visjon

Senter for eiendomsfag skal være det foretrukne undervisnings- og utdanningsmiljøet for praktikere som arbeider i eiendomssektoren, med ambisjoner om å bidra aktivt i bransje- og profesjonsutviklingen for denne sektoren bl.a. slik:

 • Vi skal identifisere kritiske kunnskapshull for sektoren og for dens aktører, og i samarbeid med fremragende kompetansemiljøer sørge for å etablere tilbud som dekker disse hullene.
 • Vi skal organisere eiendomsfaglig kompetanse i en helhetlig, organisatorisk sammenheng – med faglig dybde så vel som bredde – der kunnskapsmedarbeidere langt på vei kan skreddersy sin egen spesialkompetanse og videreutvikle sin faglige ryggrad.
 • Våre kunnskapstilbud skal utgjøre et attraktivt supplement til både tradisjonell akademia og bedriftsintern opplæring.

Vår metode

Som kompetanseformidler er vi særlig opptatt av fire suksesskriterier i vår undervisning:

 • Kvalitet, forstått slik at den som underviser evner å formidle til dels komplisert faginnhold for deg, med innlevelse og engasjement – i et format som egner seg for læring.
 • Læringsutbytte, forstått slik at du som deltaker reelt skal lære noe nytt, og også sitte igjen med materiell som har verdi for deg i ettertid.
 • Skreddersøm, forstått slik at din etterutdanning kan tilpasses dine behov, og sømløst følge din videre eiendomskarriere.
 • Fleksibilitet, forstått slik at du kan gjennomføre din kompetanseheving på deltid, ved siden av full jobb.

Samlet utgjør dette selve fundamentet for vår undervisningsstrategi, og er førende for de valg vi gjør.

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul

Støttespillere