29. mai 2024

UTBYGGINGSØKONOMI

I utviklings- og utbyggingsprosjekter er god økonomistyring avgjørende for å lykkes. Det er viktig at det fra første stund etableres gode økonomiske modeller tilpasset prosjektets omfang. Det samme gjelder strukturerte prosesser for å avklare hvordan prosjektet skal organiseres med hensyn til inndeling i selskaper og eiendommer, samt organisering med tanke på skatt, mva og finansiering. Fordypningskurset gir en erfaringsbasert gjennomgang av disse temaene, både knyttet til svært store samt mindre eiendomsprosjekter.

Dette lærer du:

Kurset tar for seg økonomistyring tilknyttet utbyggingsprosjekter. Med utgangspunkt i en verdimodell for en helhetlig eiendomsvirksomhet går vi inn på hvordan man bygger økonomiske masterplaner for større eiendomsprosjekter – med mange delprosjekter. Vi ser på organisering av selskaper, eiendommer, skatt og avgift og finansiering i slike prosjekter. Vi dykker videre inn i lønnsomhetsberegninger, kalkyler og økonomisk oppfølging av både nybyggprosjekter og ombyggingsprosjekter. Underveis blir deltakerne involvert i diskusjoner og oppgaveløsning.

Dette fordypningskurset passer for:

Det faglige innholdet passer for økonomiansvarlige, controllere, eiendomsutviklere, prosjektledere m.fl. som har hatt eller skal ha en rolle i større og mindre utviklings- og utbyggingsprosjekter på byggherresiden.

Program:
  • Introduksjon
  • Verdimodell for en total eiendomsvirksomhet – utviklingsprosjektenes plass i verdiskapningen
  • Store sammensatte prosjekter – utfordringer
  • Erfaringer knyttet til organisering av selskaper, eiendommer, skatt og avgift og finansiering i store prosjekter
  • Lønnsomhetsberegninger, kalkyler og økonomisk oppfølging enkeltprosjekter
  • Lønnsomhetsberegninger for prosjekter som både inneholder rehabilitering, vedlikehold og leietakertilpasninger.
Lærekrefter:

Undervisningsansvarlig er Terje Johansen Ermesjø, daglig leder i Ermesjø Eiendom og tidligere bl.a. CFO i Höegh Eiendom, innleid økonomidirektør i Avantor, og økonomidirektør i Vital Eiendom (nå DnB Livsforsikring). Han har lang erfaring med økonomistyring knyttet til store prosjekter, slik som for utbyggingen av Hasle Linje, Verket Moss, Nydalen m.m.

Tid og sted:

29. mai 2024, kl 09:00-16:00.

Senter for eiendomsfag, Lille Grensen 7 i Oslo – like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata.

Undervisningen kan også følges på live på nett.

Deltakeravgift:

Ordinær: Kr 7.500,- pr deltaker.

Våre støttespillere og deltagere i senterets nettverksgrupper har 20 % rabatt på fordypningskurs.

Bindende påmelding.

Meld deg på UTBYGGINGSØKONOMI nå!

Våre lokaler:

Senter for eiendomsfag holder til i Eiendomsfagets hus i Lille Grensen 7 i Oslo, med Stortinget som nabo. Heisen tar deg til fjerde etasje, hvor du vil finne våre moderne undervisningsfasiliteter samt innbydende fellesarealer som benyttes til pauser og lunsj.

Lunsjen er inkludert i deltakeravgiften, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå som vi har gode erfaringer med.

Vel møtt til faglig kunnskapspåfyll og nettverksbygging hos det ledende etterutdanningsmiljøet for eiendomsorganisasjoner i Norge!

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul

Støttespillere