Reetablering av bindeleddet i verdiskapning for eiendomsselskaper 

Våren 2025 tar vi i Senter for eiendomsfag et stort skritt for å møte bransjens behov for praktisk og spesialisert kunnskap. Med reetableringen av Byggherrestudiet lanseres et unikt etterutdanningsprogram som bygger bro mellom eiendomsutvikling, forvaltning og drift. Dette er en gyllen mulighet for ledere og spesialister til å styrke sin kompetanse og bidra til bedre prosjekter i alle faser.

Våren 2025 tar Senter for eiendomsfag et vesentlig steg for å møte eiendomsbransjens økende behov for spesialisert kompetanse, med reetableringen av Byggherrestudiet. Dette etterutdanningsprogrammet fyller et kritisk kunnskapsrom mellom profesjonell eiendomsutvikling i tidlig fase og forvaltning og drift av eiendom – som alle er fagområder hvor eiendomsorganisasjoner etterspør et mer praktisk, tidseffektivt og bransjenært kompetanseløft. 

Programforbedringen om den profesjonelle byggherrerollen blir dermed et strategisk og kompetansemessig bindeledd mellom Eiendomsutviklerstudiet, Eiendomforvalterstudiet og Driftstudiet, og vil gjøre det enklere for deltakerne å se både helheten og delene i de mest sentrale verdidriverne for eiendomsbransjen.  

Byggherrestudiet ble opprinnelig etablert av Senter for eiendomsfag i år 2010, i tett samarbeid med Universitet i Agder, og da for å bøte på det faktum at byggherrene selv ofte var hovedårsaken til at det gikk galt med norske byggeprosjekter. Feil strategi og grep, unnlatelser samt mangel på forståelse av at ting tar tid, var blant de viktigste årsakene til dette. Når programmet nå relanseres i ny drakt, er det i hovedsak ledere og spesialister fra eiendomsbransjen selv som står for undervisningen – for å dele av beste praksis for eiendomsorganisasjoner. 

Utfordrer akademia 

Med den strategiske sammenkoblingen av disse fire etterutdanningstilbudene har Senter for eiendomsfag satt seg som mål i enda større grad å utfordre og supplere de tradisjonelle akademiske utdanningene – ved å tilby en kompetanseplattfom som er direkte tilpasset bransjens behov for praktisk og anvendbar kunnskap.  

Samlet tar programmene for seg de strategiske og operasjonelle utfordringene som oppstår fra eiendomsprosjektets tidlige fase, gjennom fasen for byggproduksjon, og frem til overleveringen til forvaltning og drift. Denne helhetlige tilnærmingen gir deltakerne verktøyene de trenger for å navigere i alle faser av eiendomsprosjekter, med innsikt og ferdigheter som gjør prosjekteieren i stand til å håndtere et stadig mer krevende samspill av ressurser og krav. 

«Eiendom er en bransje hvor det skjer raske endringer, og hvor etterspørselen etter praktisk og spesialisert kunnskap er stor. Med reetableringen av Byggherrestudiet ønsker vi å tilby et program som gir de ferdighetene og den forståelsen som dagens profesjonelle trenger for å ta informerte beslutninger og lykkes i sine prosjekter. Ved å bygge bro mellom de vesentlige verdidriverne eiendomsutvikling og -forvaltning, gir vi deltakerne en helhetlig kompetanse som er avgjørende for å sikre suksess i alle faser av eiendomslivet,»

sier Tor-André Grenersen, påtroppende daglig leder i Senter for eiendomsfag.