Neste modul: 6.-7. juni 2024

Bransjesertifikat i eiendomsutvikling

De fremste utviklingsaktørene i eiendomsbransjen er kunnskapsorganisasjoner som investerer i fast eiendom, der hvert enkelt eiendomsprosjekt er en viktig brikke i en overordnet by- eller stedsutvikling.

Se hva tidligere deltaker, Bente Haugsdal, sier om Eiendomsutviklerstudiet - trykk play.Dette lærer du

I Eiendomsutviklerstudiet får du en oversikt over verdikjeden i eiendomsutvikling, hvor du får innblikk i de sentrale prosessene fra akkvisisjon til ferdigstillelse av prosjekt. Undervisningen vil gjøre deg oppmerksom på fallgruver og muligheter innen eiendomsutvikling, gjøre deg i stand til å se mulighetsbilder, samt forstå hvordan du kan operere i forhold til plan- og bygningslovgivningen. I løpet av deltidsstudiet vil du kunne lære fra noen av de beste aktørene i bransjen, hvor vi er opptatt av at du får med deg kunnskap om det som utgjør «best practice» i faget.

Studiet passer for

Studiet passer både for de som jobber med eiendomsutvikling, og for de som ønsker å jobbe innen dette fagfeltet.

En eiendomsutvikler er en person som til daglig jobber innen områdene tomte- og eiendomsøk og ervervelse av disse, kjøp- og salg av eiendom, markedsanalyser og mulighetsstudier, konseptutvikling av eiendommer, plan- og utviklingsprosessen og reguleringsarbeid.

STUDIESTART: 1.-2. februar 2024. Tid og sted:
  • Modul 1: Verdiskapning i tidlig fase. 1.-2. februar 2024
  • Modul 2: Den juridiske verktøykassen for eiendomsutviklere. 29. februar-1. mars 2024
  • Modul 3: Vurdering og håndtering av risiko for utviklingsprosjekter. 11.-12. april 2024
  • Modul 4: Prosjektutvikling og kalkulasjon. 2.-3. mai 2024
  • Modul 5 : Fremtidsrettet verdiskapning. 6.-7. juni 2024

Senter for eiendomsfag, Lille Grensen 7 i Oslo – like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata.

Se hva tidligere deltaker, Trine Skøien, sier om Eiendomsutviklerstudiet – trykk play.

 

Caser fra relevante virksomheter

Til hver modul stiller en leder for en veletablert eiendomsorganisasjon, som vil presentere et eiendomscase fra egen virksomhet – med en tilhørende refleksjonsoppgave som deltakerne besvarer på dag to. Fjorårets caser ble presentert av ledere i Aspelin Ramm Eiendom, Storebrand Asset Management, Folksom, Oxer Eiendom og Vestaksen Eiendom.

Hjemmeoppgave

Hver modul avsluttes med en skriftlig hjemmeoppgave, som danner grunnlaget for senterets kompetansebevis i dette emnet. Vurderingsform er Bestått / Ikke bestått. Innlevering av oppgaven er anbefalt, men ikke påkrevd.

Bransjesertifikat

Bestått kompetansetest for samtlige fem moduler danner grunnlag for senterets bransjesertifikat i eiendomsutvikling. Sertifikatet utstedes av senterets fagråd, som består av ledere og spesialister fra eiendomsbransjen.

  • Fem undervisningsmoduler á to dager på dagtid i Oslo, alle fra kl 09 til 16.
  • Undervisningsmiljøet består av erfarne ledere, spesialister og rådgivere innen eiendomsutvikling. Eiendomsutviklerstudiet er et bransjenært og et etterspurt videreutdanningsprogram for praktikere innen eiendom, avholdt årlig siden etableringen i 2008.
  • Toppledere i utvalgte eiendomsorganisasjoner presenterer egne caser for diskusjon og læring

Meld deg på Bransjesertifikat i eiendomsutvikling nå!

Lærekrefter

Utvalg fra fjorårets studie: Selvaag Bolig, Oslo House Property Development, Aspelin Ramm Eiendom, Ferd Eiendom, Storebrand Asset Management, Bane NOR Eiendom, Undervisningsbygg Oslo KF, Folksom, Norwegian Property, Stor-Oslo Eiendom, Veidekke Eiendom, Oxer Eiendom, Agate Utvikling, Vestaksen Eiendom m.fl.

Fra rådgiverne: DLA Piper, Selmer, COWI, Schjødt, Føyen, WSP Norge, BAHR, Veridian, PwC, 6C ST og WeWork.

Deltakeravgift

Ordinær: Kr 14.500,- pr deltaker pr modul.

Pris per deltager ved bestilling av alle moduler: Kr. 13050,- per modul

Våre støttespillere og deltagere i senterets nettverksgrupper har 10 % rabatt.

Ved bestilling av e-billett tilkommer merverdiavgift. Bindende påmelding.

Våre lokaler

Senter for eiendomsfag holder til i Eiendomsfagets hus i Lille Grensen 7 i Oslo, med Stortinget som nabo. Heisen tar deg til fjerde etasje, hvor du vil finne våre moderne undervisningsfasiliteter samt innbydende fellesarealer som benyttes til pauser og lunsj.

Lunsjen er inkludert i deltakeravgiften, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå som vi har gode erfaringer med.

Vel møtt til faglig kunnskapspåfyll og nettverksbygging hos det ledende etterutdanningsmiljøet for eiendomsorganisasjoner i Norge!

Moduler

Innholdet i deltidsstudiet

Verdiskapning i tidlig fase

Modulen tar for seg tidlig fase i eiendomsutvikling, med akkvisisjon, forstå og se mulighetene i en ledig- og bebygd tomt. I tillegg til å synligjøre og videreutvikle potensialet i eiendomsmassen, samt se eiendommen i et samfunnsperspektiv.

Den juridiske verktøykassen for eiendomsutviklere

I modul to er det den juridiske delen av eiendomsutvikling som er i fokus. Forhandlinger, avtaler og kommunikasjon med offentlige myndigheter, grunneier og øvrige interessenter er en del av dette.

Vurdering og håndtering av risiko for utviklingsprosjekter

Du er godt i gang med utviklingsprosjektet ditt, men så oppstår det noen uforutsette utfordringer. Høres kjent ut? I denne undervisningsmodulen går vi igjennom ulike risikokategorier – hvordan forutse risiko og være i forkant, slik at prosjektet ikke stopper opp.

Prosjektutvikling og kalkulasjon

For at et eiendomsprosjekt skal bli økonomisk lønnsomt er det avgjørende å ha god kontroll på budsjettet og kalkylene. I denne modulen vil vi gå igjennom sentrale verktøy for prosjektutvikling og kalkulasjon.

Fremtidsrettet verdiskapning

Hva vil gi verdi i fremtidens eiendomsprosjekter? I denne modulen vil vi prøve å gi svar på dette.

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul

Støttespillere