Øystein Ringen-Vatnedalen

Øystein Ringen-Vatnedalen er daglig leder og styreleder i Senter for eiendomsfag, samt eier av Eiendomsfag Gruppen. Han kan nås på 90189777. Øystein holder en Master of Science i arealplanlegging fra NMBU i 1999 samt en Executive MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH i 2007. Han har også studert byplanlegging ved California Polytechnic State University…

Øystein Ringen-Vatnedalen er daglig leder og styreleder i Senter for eiendomsfag, samt eier av Eiendomsfag Gruppen. Han kan nås på 90189777.

Øystein holder en Master of Science i arealplanlegging fra NMBU i 1999 samt en Executive MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH i 2007. Han har også studert byplanlegging ved California Polytechnic State University i USA.

Av eiendomsfaglig yrkespraksis har han bakgrunn fra Forsvarsbygg, Skanska Bolig og Block Watne i perioden 1999 til 2007, som arealplanlegger og eiendomsutvikler. Her har han hovedsakelig med større eiendomsprosjekter i tidlig fase av et utviklingsløp. Han har også vært fagsjef i Tekna Samfunnsutviklerne, samt initiativtaker til og utgiver av fagtidsskriftet «Eiendomsutvikleren».

I 2009 var han initiativtaker til og medredaktør for fagboken «Eiendomsutvikling i tidlig fase: Erverv, stiftelse og utnyttelse av eiendom til bygging og byutvikling», sammen med professor August E. Røsnes. I 2018 var han og Røsnes også initiativtakere til og redaktører for fagboken «Eiendom og eierskap: Om forståelsen av fast eiendom og dens betydning i verdiskaping og samfunnsbygging». Boken er utgitt av Universitetsforlaget, og alle kapitlene er fagfellevurdert. I 2021 har Øystein gitt ut fagboken «Eiendomsinvesteringer fra A til Å» på Hegnar Forlag. Alle bøkene anvendes som lærebøker ved utdanningsinstitusjoner.

I finanstidsskriftet Kapital har Øystein også vært fast gjestekommentator i perioden 2017-2022, hvor han har skrevet mye om hva som skal til for å lykkes med eiendomsinvesteringer og byutvikling. Se også Eiendomsfag-bloggen, hvor du kan lese mange av disse.

Øystein bruker gjerne tid på å veilede Master- og PhD-studenter, som har ambisjoner om å bidra til forskning om eiendomsfaglige emner. Han er også ekstern sensor for masteroppgaver ved NMBU, særlig innen fagområdet eiendomsutvikling.

På fritiden er han klokke- og kunstinteressert, der deler av det sistnevnte også kan sees i vårt undervisningssenter.

Øystein Ringen-Vatnedalen

Rolle: Daglig leder og eier

Telefon: 90189777

Mail: oystein@eiendomsfag.no