Logo – Eiendomsfag

27. januar 2020

Det gode eiendomsstyret – erfaringer og anbefalinger

Senter for eiendomsfag inviterer til vårt årlige styreseminar for daglige ledere, styremedlemmer og styreledere i eiendomsorganisasjoner.

Dato: Mandag 27. januar 2020 kl 15:00-18:00.
Sted: Senter for eiendomsfag, Klingenberggata 4, 0161 Oslo.

Styrene har en stadig viktigere funksjon i virksomheter og organisasjoner. De tilsetter og avsetter toppledere. De bygger opp og legger ned virksomheter. De foretar strategiske valg og investeringer som berører ansatte, eiere og lokalsamfunn. Styreverden handler om makt, roller og prosesser i moderne styrer og om hvordan styret kan utvikles til å gi konkrete bidrag til virksomhetenes resultater.

Vi har invitert ledelsesnestor Arne Selvik og styreleder Gisele Marchand til å dele sine erfaringer om det gode styrearbeidet, vinklet med relevans for eiendomsorganisasjoner.

Program:

  1. Styrets rolle og ansvar, med eksempler fra eiendomsselskaper
    Styreleder og rådgiver Gisele Marchand
  2. Utfordringer og nye krav til styrets medlemmer
    Styrerådgiver og fagbokforfatter Arne Selvik
  3. Hva skjedde i Boligbygg – kunne dette skjedd i privat sektor?
    Styreleder og rådgiver Gisele Marchand
  4. Avslutning, med mulighet for å bli igjen litt og søke råd  for de som måtte ønske det

Det vil bli lagt opp til spørsmål og synspunkter etter hvert innlegg. Alle deltakerne vil i tillegg få hvert sitt eksemplar av fagboken Styreverden, sist oppdatert høsten 2019.

Gisele Marchand har vært toppleder i mange år, primært innenfor bank og finans.  Hun har bl.a. vært en del av DNB’s konsernledelse med ansvar for bedrifts- og personkunder i Norge. Hun arbeidet i flere år med finansiering av eiendomsselskaper og entreprenører. Hun har parallelt hatt styreverv i en rekke selskaper, både børsnoterte og unoterte selskaper, hvorav flere i eiendomsbransjen. I dag er hun heltids styrearbeidende. Hun er styreleder i Gjensidige Forsikring , Norgesgruppen Finans samt Boligbygg. I tillegg er hun styremedlem i Eiendomsspar, Victoria Eiendom, Selvaag Bolig, Norgesgruppen og Scatec Solar.

Arne Selvik er siviløkonom og sosiolog.  Han var programdirektør og kommunikasjonsdirektør i AFF ved Norges Handelshøyskole i over 20 år, blant annet i staben for Solstrandprogrammet. Han driver nå Arne Selvik Consulting, som er rådgiver for styrer og toppledere. Selvik har jobbet i fem år som meklingsmann hos Riksmeklingsmannen og har vært leder og medlem av femti styrer, blant annet i Rieber Eiendom AS og NRK. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om næringsøkonomi, ledelse og styrearbeid. Hans nyeste bok er Styreverden (2019). Hans forrige bok, Ledelse på hjernen. Med hodet på jobb ble utgitt i 2013.

Antallsbegrensning og bindende påmelding. Deltakeravgift er kr 5.000,- fritatt for merverdiavgift som undervisning. Rabattsats for senterets støttespillere.

Meld deg på Det gode eiendomsstyret – erfaringer og anbefalinger nå!

MOTTA TILBUD OM KUNNSKAP- OG KOMPETANSETILBUD

Ja takk, hold meg oppdatert!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.

Støttespillere