Logo – Eiendomsfag

27. november 2019

Reguleringsrisiko og -ledelse

Senter for eiendomsfag inviterer til dagskurs om Reguleringsrisiko og reguleringsledelse.

Dato: 27. november 2019 kl 09:00-15:30.
Sted: Senter for eiendomsfag, Klingenberggata 4, Oslo.

Reguleringsforslag (detaljregulering) og byggesøknader krever offentligrettslige avgjørelser av planmyndighet. Den usikkerhet som er knyttet til innholdet i reguleringsforslaget og byggesøknaden vil dermed bli kilde til risiko for gjennomføringen av prosjektet, både med henblikk på realisering av planen og byggingen. Denne risikoen får gjerne en prosjektspesifikk karakter som kan påvirkes av eiendomsforhold og eiendomsinformasjonen i det enkelte prosjekt. Ikke uvanlig og med rette omtales dette som reguleringsrisiko. Reguleringsledelse handler følgelig om hvordan man i styringen av prosjektet kan dempe risiko og kostnader knyttet til nødvendige offentlige vedtak under gjennomføringen.

Kurset vil bl.a. gjennomgå følgende problemstillinger:

  • Hva er reguleringsrisiko?
  • Hvordan påvirker byplanleggingen prosjektets risiko?
  • Hva «koster» det å overvinne reguleringsrisiko og hvordan?
  • Hvordan påvirker reguleringsrisiko annen risiko i utbyggingsprosjekter?
  • Hvordan sikre effektive avgjørelser i eiendomsdannelse samt plan- og byggesak?

Om kursholder: Dr. scient. August E. Røsnes er forsker med regulering og byplanlegging som sin spesialitet. Han har tidligere vært professor ved NMBU og avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Røsnes er forfatter av en rekke bøker innen eiendom, senest redaktør av boken Eiendom og Eierskap i samarbeid med Senter for eiendomsfag i 2018.

Deltakeravgift er kr 5.500,- fritatt for merverdiavgift som undervisning. Bindende påmelding. Rabattsats for senterets støttespillere.

Meld deg på Reguleringsrisiko og -ledelse nå!

MOTTA TILBUD OM KUNNSKAP- OG KOMPETANSETILBUD

Ja takk, hold meg oppdatert!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.

Støttespillere