Dato kommer

INTEGRERTE TEKNISKE BYGGINSTALLASJONER – BESTE PRAKSIS

Et prosjekt uten feil og mangler og en optimalisert eiendomsdrift krever gode prosesser før, underveis og i etterkant av et prosjekt. I dette fordypningskurset blir vi kjent med «ITB- standarden»

Senter for eiendomsfag i samarbeid med HRP inviterer til vårt årlige fordypningskurs om Integrerte tekniske bygningsinstallasjoner – beste praksis.

Dette lærer du:

I dag stiller brukere og offentlige myndigheter stadig høyere krav til våre eiendoms- og byggeprosjekter. Dette medfører blant annet en langt høyere grad av automatisering og teknisk kompleksitet enn tidligere. Nettopp dette gjør at vi som bransje er tjent med å endre måten vi jobber på i alle faser av et prosjekt.
Som et konkret tiltak har bransjen over en 10-årsperiode utviklet en Norsk Standard som heter NS 3935 (som på folkemunne kalles «ITB-standarden»). Denne ble sist revidert i 2019 og har mange gode anbefalinger, samtidig som vi ser at den også kan mistolkes eller misbrukes. Vår beste praksis supplerer standarden med våre beste erfaringer.

Fordypningen vil gi deg en innføring i hvordan vi anbefaler anskaffelse og gjennomføring av ITB-ressurser i eiendoms- og byggeprosjekter. Videre vil du få en innføring i hva du bør tenke på i forbindelse med anskaffelse og integrasjon av velferdsteknologi samt teknisk prosjektledelse. Undervisningen er basert på HRP sin beste systematiserte praksis over flere år.

Dette fordypningskurset passer for:

Det faglige innholdet passer for byggherrer, bestillere og ansvarlige for prosjekter i eiendomsfirma samt, entreprenører som søker kunnskap om hvordan din organisasjon skal lykkes med de tekniske ytelsene i et prosjekt. Fordypningskurset passer også som prosessopplæring for personell som jobber i overgangen fra prosjekt til eiendomsdrift, og som senere vil få ansvaret for å optimalisere eiendomsdriften etter at byggeprosjektet er ferdigstilt.

Fordypningen kan være aktuelt for eiendomssjefer eller -forvaltere, prosjektledere, driftssjefer og tekniske ledere.

Program:
  • Organisering av prosjektet med tanke på ITB-rollene
  • Hva skiller rollene med hensyn til ansvar, oppgaver og rollenavn
  • Økt bestillerkompetanse – sikre tydelige ytelsesbeskrivelser til ITB-rollene
  • Innføring i Systematisk ferdigstillelse
  • Innføring i verktøy og hjelpesystemer
Lærekrefter:

Undervisningsansvarlig er Asle Kosbergløkk, direktør for digital og teknisk ledelse i HRP.  Asle er også leder av SN/K 025 Bygningsautomasjon samt strategisk rådgiver i Integra – bransjeforeningen for automatisering. Han suppleres av Magnus Brynildsen, forretningsutvikler for digital og teknisk ledelse i HRP. Magnus har spesialkompetanse innen ITB og Systematisk ferdigstillelse.

Velg mellom:
  • Fysisk oppmøte
  • Følg undervisningen live på nett
  • E-billett. Tilgang til ferdig redigert opptak, se det når du vil.
Tid og sted:

Dato kommer, kl 09:00-16:00.

Senter for eiendomsfag, Lille Grensen 7 i Oslo – like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata.

Deltakeravgift:

Ordinær: Kr 7.500,- pr deltaker.

Våre støttespillere og deltagere i senterets nettverksgrupper har 20 % rabatt på fordypningskurs.

Ved bestilling av e-billett tilkommer merverdiavgift. Bindende påmelding.

Meld deg på INTEGRERTE TEKNISKE BYGGINSTALLASJONER – BESTE PRAKSIS nå!

Våre lokaler:

Senter for eiendomsfag holder til i Eiendomsfagets hus i Lille Grensen 7 i Oslo, med Stortinget som nabo. Heisen tar deg til fjerde etasje, hvor du vil finne våre moderne undervisningsfasiliteter samt innbydende fellesarealer som benyttes til pauser og lunsj.

Lunsjen er inkludert i deltakeravgiften, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå som vi har gode erfaringer med.

Vel møtt til faglig kunnskapspåfyll og nettverksbygging hos det ledende etterutdanningsmiljøet for eiendomsorganisasjoner i Norge!

X

Meld meg på nyhetsbrev!

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.
Skjul

Støttespillere